Αλλαγή λαδιών Fiesta (2017 -)

Αλλαγή λαδιών Fiesta (2017 -)

Αλλαγή λαδιών Ford Fiesta mk7. Βρήκαμε και διαβάσαμε τα εγχειρίδια της Ford και συγκεντρώσαμε τα δεδομένα για εσάς σε έναν εύχρηστο οδηγό. Για να είστε πάντα ένα κλικ κοντά σε ό,τι χρειάζεστε! Διαβάστε παρακάτω για τους πίνακες με τις τιμές χωρητικότητας.

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο;

Υπάρχουν διάφορες μετρήσεις που ξεχωρίζουν ένα λάδι για την καταλληλόλητά του στον κινητήρα μας. Στο προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε ελαφρώς τι σημαίνουν οι προδιαγραφές που βρίσκουμε στη συσκευασία. Η ουσία παραμένει ότι η βασική τους χρήση είναι να “απλώνονται” μέσα στη μηχανή δημιουργώντας ένα λεπτό φιλμ που προστατεύει και διευκολύνει τη λειτουργία όλων των εξαρτημάτων, μεταλλικών και μη. Μια άλλη βασική τους χρήση είναι – όσο περίεργο και αν ακούγεται – είναι να στεγανοποιούν τους θαλάμους από το νερό ψύξης! Ενίοτε ακόμη και το ίδιο το λάδι μπορεί να χρησιμοποιείται στο κύκλωμα για να ψύχει διάφορα μέρη του κινητήρα.

Πώς όμως θα κρατήσουμε αυτή την ιδιότητα – να μας κρατάει στεγανό τον κινητήρα – χωρίς να τον “μπουκώσουμε” και να χάσουμε σε απόδοση; Πως θα ελαττώσουμε τις εσωτερικές τριβές χωρίς να κινδυνέψουμε να κάψουμε κάποιο από τα εξαρτήματά του;

Αλλαγή λαδιών Fiesta – Τι λάδι προτείνει ο κατασκευαστής;

Όπως αναγράφεται και στο εγχειρίδιο χρήσης για Fiesta (2017 -), η Ford προτείνει για κάθε κινητήρα, τον δικό του τύπο λαδιού. Δείτε τον πίνακα με τις αντιστοιχίες παρακάτω.

Κινητήρες βενζίνης

ΈκδοσηΠροδιαγραφέςΣτοιχείο Ιξώδους
Ecoboost 1.0ccWSS-M2C948-B5w-20
Ecoboost 1.5ccWSS-M2C948-B5w-20
Duratec 1.1ccWSS-M2C948-B5w-20
*Η ποσότητα λαδιού κινητήρα που απαιτείται για να ανεβάσει το δείκτη στάθμης λαδιού από την ελάχιστη στη μέγιστη στάθμη είναι 0.7 L για τον κινητήρα των 1.5cc και 1 L για τους κινητήρες 1.0cc και 1.1cc

Κινητήρες πετρελαίου

ΈκδοσηΠροδιαγραφέςΣτοιχείο Ιξώδους
Duratorq-TDCi 1.5ccWSS-M2C950-A0w-30
*Η ποσότητα λαδιού κινητήρα που απαιτείται για να ανεβάσει το δείκτη στάθμης λαδιού από την ελάχιστη στη μέγιστη στάθμη είναι 1.75 L

Εάν πρόκειται απλά να συμπληρώσετε λάδι και όχι να το αλλάξετε συστήνεται η χρήση του ίδιου, όπως είναι φυσικό, λαδιού με αυτό της πλήρης αντικατάστασης. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα για τους κινητήρες Ecoboost 1.0cc και Duratec 1.1cc να χρησιμοποιήσουν για μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι την επόμενη αλλαγή λαδιών) λάδι SAE 5w-20 που να πληροί τις απαιτήσεις της προδιαγραφής ACEA A5/B5. Ενώ αντίστοιχα για τους κινητήρες Duratorq και Ecoboost των 1.5cc μπορεί να γίνει περιορισμένη χρήση λαδιού SAE 5w-20 που να πληροί τις απαιτήσεις της προδιαγραφής ACEA C2.

Προσοχή! Η Ford προειδοποιεί : Εάν χρησιμοποιήσετε λάδια και υγρά που δεν ανταποκρίνονται στις καθορισμένες προδιαγραφές και το βαθμό ιξώδους, μπορεί να προκληθούν τα εξής :

  • Ζημιές εξαρτημάτων που ενδεχομένως να μην καλύπτονται από την εγγύηση του οχήματος.
  • Παρατεταμένα διαστήματα εκκίνησης του κινητήρα.
  • Αυξημένα επίπεδα εκπομπών καυσαερίων.
  • Μειωμένη απόδοση του κινητήρα.
  • Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.
  • Μειωμένη απόδοση των φρένων.

Αλλαγή λαδιών Fiesta – Πίνακες Χωρητικότητας

Για τη δική σας διευκόλυνση χωρίσαμε τα στοιχεία με βάση τον κινητήρα. Οι ποσότητες που αναγράφονται στην δεξιά στήλη είναι σε λίτρα.

Κινητήρες Βενζίνης

ΈκδοσηΣτοιχείοΧωρητικότητα σε λίτρα
Ecoboost 1.0ccΜε φίλτρο λαδιού4,6
Ecoboost 1.5ccΜε φίλτρο λαδιού4,75
Duratec 1.1ccΜε φίλτρο λαδιού4,1

Κινητήρες Πετρελαίου

ΈκδοσηΣτοιχείοΧωρητικότητα σε λίτρα
Duratorq-TDCi 1.5ccΜε φίλτρο λαδιού6,2
* Οι πληροφορίες που παρέχονται στο παρών άρθρο προέρχονται από τις επίσημες πηγές που παρέχει η Ford Motor Hellas S.A.I.C.